Srećom po nas

Dočekao nas je osmeh širok kao neuzorano polje, koji gužva dalje sve bore smejalice, topli sveobuhvatni zagrljaj  i vlažan trag poljupca na obrazima. U orošenim čašama prelamao se život kroz ćilibrasku boju vina. Put jednog gutljaja je čitava poezija, koja odzvanja u prijatnoj tišini. Oči koje se osmehuju celom svojom suštinom. Tri ukrštena odrasla para i jedan dečiji. On jedini nosi jaču radoznalost od saznanja, a ipak je u njemu više spoznaja nego u pogledima uokvirenim finim mrežicama bora.

Pristupite deci s mudrošću i iznenadiće vas koliko su tek oni mudri. Slušale smo ga bez daha, dok mu je neškolovana ruka povlačila vešte poteze olovkom po papiru. Pisao je posvete, delio nam ljubavne izjave, pravio mini-sendviče i onda nas hranio.

Svaki tren može biti poezija. Nazdravile smo. Svemu. Najviše možda njemu, jer je bio u tom času oličenje svih htenja lutajućih duša.

Zalasci sunca gledani s terase negde u sred jednog od satelitskih naselja koja, navodno, nemaju dušu, poseduju posebnu čaroliju. Zalasci sunca u bilo kojoj tačci vasione poseduju skoro nepodnošljivu magiju kada ste sa ljudima koji je u zenicama nose. I provide im se uši (reče te reči nekad neko i ostadoše zaorane u brazde sećanja) od ljubavnih osmeha. A ima toliko vrsta ljubavi – srećom po nas :-). I toliko zalazaka sunca iako je ono samo jedno jedino.

Srećom po nas ….

Advertisements

4 comments on “Srećom po nas

  1. wakeupwithsmile kaže:

  2. wakeupwithsmile kaže:

  3. Plava Baklava kaže:

    Hvala, Osmehu :-). Divan jezik, divne pesme, divne slike 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s