Tragovi u pesku – Sjedinjavanje

Pljusak koji nastaje pri spajanju tela s površinom vode je zvuk emocionalno najdužeg trajanja koji znam. Prati ga, skoro pa dugometražni film svih rasutih bisernih kapi, koje eksplodiraju ka nebu i, u nizu vrtoglavih spirala, vrate se u zagrljaj sjedinjavanja. Poezija koja traje u svakoj milisekundi dešavanja, za telo koje se predaje vodi i za posmatrača sa strane, dok koža prestaje da diše od pretakanja u talasanje.

To su retki trenuci očiglednog prepuštanja s radošću i poverenjem, momenti trijumfa iskonske želje da se postane jedno. Iz vode rodjeni, vodi se vraćamo, nesputani zajedno dalje da tečemo, spojeni u besmrtnosti svih vremenskih paralela. Voda u nama odaziva se , s bolnom čežnjom da uroni u poznat zagrljaj.

(Tragove u pesku ostavljam i čitam kad god mogu. Čudo jedno šta sve mogu da stvore bosa stopala ako se otvorimo pesmi koju pevaju na liniji pokušaja spajanja obale i mora. Uvek je tako, čežnja je velika tamo gde smo već bili pa prepoznajemo i želimo da se vratimo jedinstvu. Kao zemlja i more. Kao ljubav i mi. )

Svoja previranja podelila s vama: Plava Baklava

Advertisements

4 comments on “Tragovi u pesku – Sjedinjavanje

 1. dollybel kaže:

  udaraš po sred srca 🙂

 2. anaberbakov-anee kaže:

  Kako je dobro. Dođe mi satima da posmatram razgolićenu crnkinju što dobuje u Afro ritmu prizivajući sopstvenu sreću. Ona toga nije svesna, ona ni ne zna šta je Univerzum a ipak je srećna.
  predivan tekst

  • Plava Baklava kaže:

   Nekad pomislim da će samo oni preživeti uprkos svim nastojanjima „naprednog dela“ čovečanstva, jer, za razliku od nas, ostali su u vezi s prirodom, sa sobom. One su, perući veš na rekama, od vode napravile muzički instrument, sjedinile se s njom u ritmu, u muzici. Odgledala sam gomilu snimaka i potpuno sam fascinirana.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s